Najtočniji tarot

Najtočniji tarot

Nemoguće je reći koji je najtočniji tarot. Zapravo, točnost više ovisi o sposobnosti tumača nego o samim kartama. Za svaki tarot špil bi se moglo reći da je najtočniji. Karte uvijek pokažu kakvo je stanje bilo, kakvo je i kakvo će biti samo je pitanje da li je tumač to u stanju pravilno protumačiti. Za pojedine tarot špilove bi se moglo reći da su točni zbog svoga dopadljivog dizajna i jednostavnog značenja karata. S takvim tarot kartama je lakše “baratati” nego s nekim drugim, klasičnim špilovima.

Najtočniji tarot – primjeri

Sudbinske karte, Ciganice, Lenormad karte, radi se o simpatičnim, malim špilovima koji su se u praksi pokazali vrlo dobrima u prognoziranju. Kao što je već istaknuto, ove špilove se ne može nazvati najtočnijiim tarotom, ali svakako predstavljaju izvrstan primjer kada se žele dobiti kratki i jasni odgovori pogotovo odgovori vezani za budućnost. Primjerice, ako Lenormand kartama postavite pitanje: “Da li će moja mama doći u posjetu?”, a u otvaranju se pojave Konj (posjeta) i Žena (mama), nema sumnje da će vas mama uskoro posjetiti. Primjetno je da Lenormand i druge slične karte nisu najbolje kod kompleksnijih pitanja kao što su sudski procesi ili analiziranje ljudskih osjećanja. U svakom slučaju, dobro ih je imati na polici.

Najtočniji tarot ne postoji

Kao što je na početku teksta spomenuto, nema apsolutno točnog tarota. To je zato jer tumač ne može znati sve i zato jer život u sebi sadrži dozu misterije koja se ne može razotkriti tarot kartama ili bilo kojom drugom ezoterijskom tehnikom. Na ovu činjenicu se uvijek mora računati. Golica ideja o čovjeku koji zna sve ili vidi sve. Ovdje već baratamo sa idejom Boga. Čovjek je kvarno biće, nesavšeno. Tarot karte su osmišljene od strane nesavršenog bića pa je zato nemoguće da one mogu pružiti odgovore na apsolutno sve. Smatram da ne treba naricati oko toga već je potrebno uhvatiti se u koštac s onim što se može otkriti pa ma koliko to nekim ljudima bilo malo.

Najtočniji tarot je ideja prema kojoj treba težiti

Koliko je god to moguće, svaki tumač tarota, bio amater ili profesionalac bi trebao nastojati biti što bolji u svom poslu. Ovo vrijedi za bilo koju struku, bilo kakvu aktivnost. Ako toga nema javlja se lijenost, neorganiziranost, a na kraju i netočnost. Inzistiranje na točnosti će dati daleko bolje rezultate nego polovično odrađivanje tumačenja. Doista, najtočniji tarot je ideja prema kojoj treba težiti.

Gatanje i proricanje

Kliknite ovdje za razgovor uživo