Tarot online

Tarot je jedan od najpoznatijih i najpopularnijih načina proricanja i gatanja u kojemu se koristi špil od 78 karata. Za širenje tarota po Europi i svijetu postoje mnoge teorije tko je i kada zaslužan za to. Ono što znamo su dokazi i informacije koje upućuju na to da se tarot u Europi pojavio prije 500-600 godina. Tarot karte služile su za igranje i zabavu, a najviše su se koristile u Francuskoj i Italiji.

tarot-onlineJedna od teorija je da su španjolski cigani svojim stalnim selidbama ove karte rasprostranili po cijeloj Europi. Tarot karte su najveću popularnost stekle u 18. i 19. stoljeću kada su se počele široko koristiti za proricanje. Narodi i kulture u svijetu koriste različite špilove tarot karata s drugačijim simbolima, crtežima i zakovima. Najpoznatiji špil tarot karata je onaj koji se sastoji od 78 karata. Njih nazivamo arkane, što znaći tajne. Špil od 78 tarot karata podjeljen je na 2 djela. Velike arkane koje imaju 22 karte, te male arkane koje sadrže 56 karata. Bitno je znati da tarot nije vidovnjaštvo kojim gledate u svoju budućnost. Ovo je jedna vrsta gatanja u kojemu ćete dobiti brze informacije zahvaljujući tumačenju simbola i crteža koji se nalaze na kartama. Saznati ćete svoje trenutno životno stanje i potrebe koje morate poduzeti kako bi vaš životni put bio onakav kakvim ste ga zamislili.

Tarot velika i mala arkana:

Male arkane odnosno 56 karata djelimo na 40 brojčanih, odnosno numeriranih karata koje su podjeljene u 4 boje ili znaka: štapovi, kaleži, novčići i mačevi, te na 16 dvorskih karata koje su podjeljene na 4 dijela: kralja, kraljicu, viteza i slugu (paž). Male arkane služe kao dopuna Velikoj Arkani. Imaju jednaku važnost u tarotu predstavljajući svakodnevne događaje i situacije iz života čovjeka.

Velika arkana sastoji se od 22 karte koje su poredane rimskim brojevima od 0 do 21. Velike arkane označavaju iskustvo i daju nam određene odgovore o ljudskoj sudbini i njegovom duhu. Ovo su glavne karte povezane sa događajima i utjecajima na život pojedinca. Tarot karte koje pripadaju Velikoj Arkani su: Luda, Čarobnjak ili Mag, Velika svećenica, Kraljica, Kralj, Svećenik, Ljubavnici, Kola ili Kočija, Pravda ili Ravnoteža, Pustinjak, Kotač sreće, Snaga ili Sjaj, Obješeni, Smrt, Umjerenost, Vrag, Kula, Zvijezda, Mjesec, Sunce, Sud i Svijet tj Svemir.

Čitanje iz tarot karata zahtjeva puno prakse. Tarot majstori na osnovu nekoliko elemenata tumače simbole i znakove koji predstavljaju vašu budućnost. Bitan je položaj karte, redoslijed, dali su velike ili male arkane … Također postoji nekoliko metoda otvaranja tarot karata: otvaranje na tri karte, keltski križ otvaranje, ljubavno otvaranje, da/ne otvaranje, cigansko otvaranje, piramida otvaranje …

Ako osjećate potrebu za podrškom, nazovite tarot majstora i saznat ćete odgovore na gotovo sva pitanja bez obzira na situaciju.  Oni će vam pomoći da dobijete snagu te vratite duh i povjerenje u sebe. Tarot karte otvorit će vam širom vrata i pogled u budućnost. Spremno i odgovorno prihvatite odgovore na postavljena pitanja. Nazovite nas ako smatrate da ste spremni ćuti odgovor i raditi na sebi jer vaš život u konačnici biti će onakav kakvim ga stvarate iz dana u dan.

Tarot centar i Tarot brojevi, Ljubavni tarot 0-24

Gatanje i proricanje

Kliknite ovdje za razgovor uživo