Tarot karte

Tarot karte

Tarot, koji se često naziva prediktivnim alatom za proricanje sudbine, spada u tradicionalan špil od 78 karata unutar koga su prikazani posebni zagonetni simboli. Tarot karte su korištene još od davnina za otkrivanje skrivenih tajni sudbine i proricanje budućnosti. Danas su tarot karte dostupne u različitim varijantama, mada se uglavnom navodi skup od 70 špilova koji spadaju u najvažnije. Iako postoji mnogo pretpostavki o nastanku njihovog porijekla, tarot karte najčešće su povezane s razdobljem drevnog Egipta, a zatim i romskim narodima koji su prakticirali proricanje sudbine.

Tarot karte mogu na vrlo precizan način otkriti prošlost, sadašnjost i budućnost

U odnosu na druge metode proricanja, tarot je nesumnjivo jedan od najpotpunijih zbog svoje strukture simbola. Tarot karte mogu na vrlo precizan način otkriti prošlost, sadašnjost i budućnost, pa je njihova primjena česta u kombinaciji s astrologijom, numerologijom, runama, viskom i slično. Sve informacije dobivene uz tarot karte, bilo da je riječ o predviđanju budućnosti ili analizi postojećih izazova, doprinosi jedinstvenom uvidu, što je zanimljiv način da se dođe do korisnih smjernica i otkrivanja svega što je ignorirano ili zanemareno.

Tarot karte služe kao izvanredan instrument samospoznaje

Špil tarota sastoji se od 56 karta male Arkane i 22 karte velike Arkane, među kojima se nalaze Mag, Pustinjak, Pravda, itd. Svi koji vjeruju u moć tarota znaju da se kroz tarot karte mogu otkriti sve tajne podsvijesti i saznati važni događaji o budućnosti. U tu svrhu, tarot karte služe kao izvanredan instrument samospoznaje i otkrivanja svega što se odnosi na složene ili komplicirane situacije (posao, ljubav, zdravlje, partnerstvo, odnosi s drugima). U novije vrijeme, tarot karte sve više nalaze primjenu u različitim komplementarnim i holističkim terapijama. Pozivajući nas da istražimo neistražena područja svog života na jednostavan način, tarot karte vode nas ka istini i dubljem razumijevanju vlastitog bića.

Svaki simbol prikazan kroz određen arhetip koji se pojavljuje u tarotu je upečatljiv i oslikan na poseban način, što nam daje prekrasan uvid u dinamiku kretanja, predstojeći razvoj aktivnosti koje imaju veze s važnim ciklusima života. Iako se na prvi pogled čini da ovi čudni i zagonetni simboli samo označavaju neko davno vrijeme, zapravo oni nas zbližavaju stvarnosti i donose bezbroj mogućnosti da se dođe do mudrosti uz posebne tehnike otvaranja koje nude tarot majstori.

Ova ezoterična metoda dopušta nam da upoznamo suštinu svog unutarnjeg bića, nađemo odgovore onda kada smo bez smjera ili cilja, jasnije sagledamo smisao svog života i saznamo što skriva budućnost. Ukazujući nam na trenutke naših vlastitih težnji i želja, tarot karte vode nas ka preuzimanju novih dionica u svakodnevnom životu i djelovanju kroz koje će se izraziti sva kreativnost kao polazište za uspjeh.

Gatanje i proricanje

Kliknite ovdje za razgovor uživo