Tarot proricanje

 

Tarot proricanje

Tarot proricanje je jedna od najrasprostranjenijih ezoterijskih tehnika. Radi se o tome da tumač tarota otvara posebno dizajnirane karte kako bi dokučio što njega ili neku drugu osobu očekuje u budućnosti. Proricanje je stari zanat. I ne baš jednostavan. Tarot karte su samo jedan od puno načina na koji se dolazi do odgovora vezanih uz budućnost.

Tarot proricanje kao uzbudljiva aktivnost

Tarot proricanje je definitivno jedna vrlo interesantna aktivnost. Skoro svi ljudi bi htjeli znati što ih očekuje u budućem vremenu. Tarot proricanje ipak posjeduje određena ograničenja. Nije moguće znati baš sve, nije moguće predvidjeti svaku situaciju, sve sitnice. To je zato jer je život jedan veliki misterij. Sudbina je nekim pojedincima više nekima manje naklonjena. Iako uvijek, ali baš uvijek, nikome nije apsolutno pozitivno ili negativno naklonjena. Drugim riječima, sudbina je sklona mjenama. Prednost tarot karata je u tome što su stvorene na način da mogu barem malo “proviriti” iza vela zvanog život. Karte mogu sagledati život iz drugačije pozicije. Upravo je to razlog zbog kojega je tarot proricanje tako uzbudljivo.

Tarot proricanje i njegova povijest

Tarot ima tradiciju staru oko 500 godina. To definitivno nije loše za jednu ezo tehniku. Protokom vremena se razvio veliki broj špilova kao i načina tumačenja karata. Ne postoji naprecizniji špil niti najbolja tehnika otvaranja karata. Tumačenje ponajviše ovisi o znanju i iskustvu samog tumača.

Tarot proricanje i njegove mogućnosti

Kao što je već spomenuto, tarot proricanje ne može otkriti baš svaki detalj nečije budućnosti. U vremenskom pogledu, pojedine tarot tehnike mogu ići tri, šest ili dvanaest mjeseci unaprijed. Prednost ovakvog tarot proricanja je upravo u činjenici što vremenski ne ide predaleko. Naravno, postoje otvaranja koja u obzir uzimaju godine, pa i čitava desetljeća, ali ovakvo korištenje karata teško može donijeti precizne rezultate. Glavnina korisnika tarota je zadovoljna s ovakvim pristupom iako ima onih koji bi željeli znati što ih očekuje za točno 10 godina, tri mjeseca i petnaest dana. Iako je ova želja razumljiva, mnogi na ovaj način zapravo žele maltretirati karte i samog tumača.

Korist od tarot proricanja

Višestruka je korist od tarot proricanja. Kao prvo, karte se koriste kada treba donijeti važnu odluku. Nadalje, karte su vrlo korisne u razdobljima života kada nam malo toga polazi za rukom. Kada želimo znati što je smisao svega toga. Također, tarot proricanje djeluje umirujuće. Zlobnici bi mogli reći da je riječ o ispraznoj utjesi. Ponekad je utjeha sve što čovjeku treba da ponovno stane na noge.

Gatanje i proricanje

Kliknite ovdje za razgovor uživo