Tarot majstori

Tarot majstori

Tarot majstori su svi oni pojedinci koji se bave tarotom. Na žalost obično se ne radi razlika između amatera i profesionalaca. Zato se sve tumače tarota naziva tarot majstorima. Amaterskih proučavatelja tarota ima malo more. Istinskih tarot majstora, profesionalaca, nema puno. Poznato je da se majstorima kung-fua naziva one koji su savladali ovu borilačku vještinu. Učenike se nikada ne zove majstorima. Tako bi trebalo biti i s tarotom, ali zbog neukosti opće populacije i nepriznatosti tarota kao zanimanja, događa se to što se događa.

Tarot majstori – znanje i iskustvo

Da bi se nekoga nazvalo tarot majstorom jako je važno da osoba ima dovoljno znanja. E sada, veliko je pitanje kako se znanje stiče. Nije isto ako je osoba samouka ili ako pohađa neku školu odnosno tečaj. Samoukost daje rezultate. Ako je osoba talentirana i ako naiđe na karte koje joj “leže” može ih tumačiti jako dobro. Biti samouk ima svoju negativnu stranu. Samoukošću se propušta naučiti pravilno otvaranje pojedinih vrlo zanimljivih i korisnih tehnika. Osim toga, ponekad tumač naprosto mora znati što karta u određenoj kombinaciji znači da bi ju uopće mogao protumačiti, a to se može naučiti samo tamo gdje se održavaju predavanja. Tečaj, s druge strane, nije sve. On daje osobi osnovno znanje o kartama i kako ih koristiti. Ako osoba nije talentirana teško da će ikada postati tarot majstor. Iskustvo je također važan faktor. Ako nema iskustva, golo znanje o tarot kartama može biti od pomoći, ali samo je pitanje vremena kada će tumač “zapeti”. Tarot majstori su svi oni koji su uspješno izbalansirali znanje i iskustvo.

Tarot majstori i diskrecija

Znanje i iskustvo su bitni, kako smo već zaključili. Bitno je, međutim, još nešto. Veliko je pitanje kakvu osobnost ima tumač tarota. On može imati dovoljno znanja i iskustva, no ako se radi o primitivnoj osobi to može stvoriti velike probleme u kontaktu s drugim ljudima. Malograđani, primitivci su skloni tome da klijentima sole pamet umjesto da pružaju odgovore. Ovakvi tumači tarota ne znaju dati savjet i olako osuđuju. To nisu osobine tarot majstora.

Tarot majstori i novac

Istinski tarot majstori bi trebali naplaćivati uslugu. To je znak njihove ozbiljnosti. Tumačiti karte besplatno se može povremeno činiti. U većini slučajeva trebalo bi naplaćivati. Klijenti imaju više poštovanja prema plaćanju nego prema neplaćanju usluge. Dojam ne bi trebao biti važan. No, kako se radi o specifičnom poslu koji nije zakonski reguliran, dojam je često od presudne važnosti. Ako se usluga naplaćuje, ostavlja se dojam da majstor misli ozbiljno.

Gatanje i proricanje

Kliknite ovdje za razgovor uživo