Proricanje

Proricanje

Prisutno u svim starim civilizacijama i kulturama, proricanje je bila uobičajena praksa koja je obuhvaćala korištenje različitih simbola, figura i elemenata. Njihovo tumačenje i interpretacija pružalo je uvid u različite događaje iu većini slučajeva otkrivanje budućnosti. Astrologija je bila izuzetno cijenjena umjetnost proricanja kod mnogih careva koji su imali svoje astrologe savjetnike, ali i proročice. Također, proricanje s kockicama, koje potječe još od drevnih vremena, služilo je da se otkrije budućnost na temelju postavljenih pitanja.

Proricanje je najčešće opisano kao autentičan proces

U tu svrhu korišteni su keramički materijali, gdje se na temelju njihovog položaja prilikom bacanja moglo otkriti značenje odgovora. Hiromantija, I Ching, rune, kao i mnoge druge metode za proricanje imale su veliku popularnost i simbolično upućivale ka svim važnim aspektima za budućnost. Ezoterična praksa, danas se smatra neprocjenjivom u dobivanju odgovora koji vode ka jasnim i preciznim rješenjima. U svakodnevnoj uporabi, proricanje je najčešće opisano kao autentičan proces u kojem nas korištenje divinacijskih alata upoznaje s jedinstvenim aspektima prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Najpoznatije i najstarije metode za proricanje

Među najpoznatije i najstarije metode spadaju astrologija, tarot, vidovitost, koje su ostale najpopularnije za proricanje i savjetovanje. Stručnjaci u ovom području, vrhunski astrolozi, tarot majstori i vidovnjaci mogu odgovoriti na sva pitanja koja se odnose na ljubav, brak, posao, karijeru, financije, ponuditi precizne smjernice i pomoći da se pristupi skrivenim tajnama prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Iako postoji veliki broj zanimljivih prediktivnih alata za proricanje koji su još u svakodnevnoj uporabi, posebnu pažnju najviše privlače tarot i ciganske karte. Podrijetlo tarota je ostalo tajanstveno, ali mnoga istraživanja pokazuju da su prve karte bile proizvedene u razdoblju oko 1400. godine u Italiji.

Ono što daje posebnu zanimljivost ovom ezoteričnom alatu je da su četiri elementa u kartama zapravo u savršenoj kombinaciji s četiri prirodna ciklusa, što je s druge strane u određenoj korespondenciji s odlukama, putovanjima, najpovoljnijim izborima i obrascima stabilnosti. Bilo da je riječ o prognozama koje se mogu dobiti kroz tarot ili je u pitanju proricanje budućnosti, tarot majstori većinom nepogrešiv uvid u nalaženju odgovora i rješenja. Ciganske karte, koje su u ezoteričnoj praksi najtajanstvenija metoda za proricanje, prema legendi stvorila je francuska proročica i astrolog, Marie Anne Adelaide Lenormand u razdoblju oko 1770. godine.

Njezine tehnike za proricanje uz ciganski špil bile su nepogrešive, a njeno najpoznatije predviđanje bilo je za Napoleona Bonapartea, kome je predvidjela veliki uspon i pad. Njena predviđanja doprinijela su da ciganske karte budu neodvojivi dio suvremene prakse za proricanje. Likovi i simboli koji su ilustrirani na kartama imaju jedinstvena značenja, kroz koja različiti profesionalni stručnjaci i tarot majstori daju odgovore na svakodnevne situacije i otkrivanje događaja u predstojećem razdoblju. Bez obzira o kojoj metodi i tehnici za proricanje je riječ, svaka će na jedinstven način donijeti otkrića i nove smjernice, onda kada je potrebno riješiti određeni problem na materijalnom, duhovnom, sentimentalnom planu.

Gatanje i proricanje

Kliknite ovdje za razgovor uživo